1398/01/25         1,629      
غِلحظه خون و عوارض و علائم و درمان غِلحظه خون و عوارض و علائم و درمان غلظت خون همواره بیماری خاموش اما مهم بوده است که میتواند در صورت عدم پیشگیری و پیگیری خطرساز و گاهی اوقات مرگ آور باشد در مقاله زیر به تمام مسائل مربوط به این بیماری توضیح داده شده است
4 امتیاز از 1 رای
آکادمی علیرضا عبایی
4 امتیاز از 1 رای
     

غِلحظه خون و عوارض و علائم و درمان

غلظت خون همواره بیماری خاموش اما مهم بوده است که میتواند در صورت عدم پیشگیری و پیگیری خطرساز و گاهی اوقات مرگ آور باشد در مقاله زیر به تمام مسائل مربوط به این بیماری توضیح داده شده است

غِلحظه خون و عوارض و علائم و درمان

پشتو
English
Toggle navigation
گزارش
صفحه پزشکی
لایک۱۱۲نظر
علائم غلظت خون و راهکارهای کنترل آن
علائم غلظت خون و راهکارهای کنترل آن
افزایش تعداد گلبولهای قرمز در واحد حجم را غلظت خون می‌گویند چنانچه هموگلوبین در مردان بالاتر از ۱۸ و در زنان فراتر از ۱۶ گرم در دسی‌لیتر باشد غلظت خون گفته می‌شود. 

به گزارش خبرگزاری آوا، این وضعیت می‌تواند به صورت اولیه و ناشی از بیماری پلی سیتمی‌ورا باشد و یا ثانویه به مشکلاتی مانند کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بیماری‌های ریوی، ارتفاع بالا، شانت‌های داخلی قلبی، اختلالات مربوط به هموگلوبین، کشیدن سیگار، افزایش تولید اریتروپویتین و تومورها باشد. 
افزایش غلظت خون در بدن سبب کند شدن حرکت خون در قلب و رگ‌ها می‌شود که با گرفتگی اندام‌هایی نظیر دست و پا موجب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد. 

علائم غلظت خون 

در مورد علایم آن هم باید گفت که در بعضی از افراد علامتی مشاهده نمی‌شود، سایر مشکلات مانند ضعف و بی‌حالی، سردرد، سبکی سر، اختلالات بینایی و تنگی نفس، خارش‌های پوستی به ویژه بعد از استحمام، قرمزی صورت و وریدهای برجسته چشم‌ها، بزرگی جگر/ کبد و طحال شایع است. زخم معده، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ گُرده/کلیه می‌تواند بروز کند. 
درمان عبارت است از درمان عامل زمینه‌ای، پرهیز از سیگار و محیط آلوده، مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی ۸ لیوان مایعات)، 
فصدخون و درمان‌های دارویی. 

در فصد خون، خون گرفته شده از بیمار بلااستفاده است، هیچ‌گاه سیاهی و تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست و طی انجام آزمایشات می‌توان به این نتیجه رسید، چون خونی که از فرد گرفته می‌شود از ورید است و خون وریدی به دلیل کمبود اکسیژن اغلب تیره است. 

حجامت سبب کاهش غلظت خون نمی‌شود 

در مورد مقایسه حجامت و اهدای خون باید گفت که حجامت جهت کاهش غلظت خون نمی‌تواند جای اهدای خون را بگیرد، زیرا حجم خونی که در حجامت از بدن خارج می‌شود زیاد نیست و ما در این مورد نیاز به خارج کردن مقادیر بیشتری خون از بدن داریم. 

استرس و تنش‌های عصبی هم عامل بروز غلظت خون کاذب است، استرس و فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی می‌شود، بدین ترتیب پلاسما به خارج عروق نشت کرده و نسبت به گلبول قرمز کاهش می‌یابد. 
تعریق و اسهال‌های شدید از علل دیگر غلظت خون (پلی سیتمی) کاذب یا موقت است سن شیوع این عارضه بالای ۴۰ سال بوده و در مردان شایعتر است. 
غذاهای مفید برای رقیق شدن خون 
آلبالو، آب لیموی ترش و موز سبب صاف شدن خون می‌شوند. به طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته می‌شود) و فشار خون دارند. 

افراد گیاهخوار خون رقیق‌تری دارند 
به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشار خون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد همسن و سال خود هستند. 
برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کمتر مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه‌ فراوان استفاده کنید. 

از همه مهمتر مصرف آببه میزان ۸ لیوان در روز و میدانید که نوشیدنی هایی به غیر از آب جزو مایعات جهت کاهش غلظت خون به حساب نمی آید و مصرف گیاهان سلولزی هم در نگهداری آب در عضلات نقش بسزایی ایفا می کند 


کاربر گرامی، برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری خود شوید
نظری در این مورد ثبت نشده است!